Davy Wathne (konferansier)

Davy Wathne (født 1. januar 1950 i Florida, USA) var en karismatisk norsk sportsjournalist med fotball som spesialfelt. Han arbeidet som journalist i TV 2 Sporten fra oppstarten i 1992 til 2017. Han er regnet som et av Norges store ikoner innen sportsjournalistikk, og er kjent for sine særegne og spenstige avslutninger på TV2, som da han eksempelvis avsluttet med ordene “Ha den fortrinnligste av aftener”. Wathne er en stor tilhenger av fotballaget Brann, beskriver seg som en lidenskapelig sudoku-løser og har omtalt seg selv som «colaholiker».

Wathne er cand.mag. fra Universitetet i Bergen med mellomfag i latin, norsk og historie. Han har arbeidet som sportsjournalist i Bergens Tidende fra studietiden og frem til overgangen til det nyetablerte TV 2, hvor han var mest kjent som sportsanker. Han har også vært aktiv i fagforeningsarbeid i bedriften.

Han ble i 2006 årets bergenser i en kåring i regi av Bergensavisen. I 2014 ble han kåret til «årets sportsjournalist» av Norske Idrettsleder-Veteraner. Kilde: Wikipedia

 


 

Helge Jordal

Helge Jordal (født 17. februar 1946) er en norsk skuespiller som er kanskje best kjent for sine tolkninger av Jeppe på Bjerget og hovedrollen i kald krigsactionfilmen «Orions Belte» fra 1985. Jordal har hatt roller i flere spillefilmer og TV-serier, særlig på 1980-tallet, deriblant Landstrykere og Nattseilere. For sin rolle i denne filmen vant han en Amanda-pris.

Jordal jobbet som bryggesjauer, og fikk inspirasjon til senere roller fra westernfilmene som var populære på 1960-tallet. Han kom inn på Teaterskolen og gikk der fra 1968 til 1971 før han hadde et praksisår på Trøndelag Teater, og var deretter skuespiller på Nationaltheatret til 1977 Han gjennombrudd i norsk film regnes som Orions belte som var innspilt på Svalbard.

Kong Harald V utnevnte den 8. juni 2006 Helge Jordal til ridder av St. Olavs Orden. Jordal fikk utmerkelsen for sin lange og omfattende karriere som skuespiller. Selve overrekkelsen av dekorasjonen fant sted 20. juni 2006 i Den Nationale Scene i skuespillerens hjemby Bergen. I 2009 fikk han Amandakomiteens ærespris på tildelingen 21. august . I januar 2011 fikk han Ivar Medaas-prisen. Komiteens begrunnelse var som følger: «komitéen mener Jordal er en artist som virker i Ivar Medaas sin ånd. Medaas var en mann som tok den lokale kulturen på alvor, og spesielt Nordhordlandskulturen og strilakulturen.» «Jordal har brukt det bergenske i uttrykkene sine, og på den måten gjort bergenskulturen en stor tjeneste», sier Berentsen Han fikk Gammleng-prisen i klassen skuespiller i 2012. Kilde: Wikipedia

 


 

Veslemøy Fluge Berg

Veslemøy Fluge Berg er en av norges mest etterspurte sopraner. Hun fullførte sin mastergrad på Griegakademiet i Bergen høsten 2006, med toppkarakter på avsluttende sangeksamen. Veslemøy har også studert i USA og England.

Hun er en populær underholder på selskaper og events. Veslemøy har opptrådt for HM Kong Harald og Dronning Sonja, på flere scener i Europa, og på musikkfestivaler i Scandinavia og Øst-Europa. Hun har sunget i hele Norge og ved flere anledninger i USA. Hun har også hatt oppdrag i Portugal, Finland, Island og England, og var på turné i USA i 2008.

Veslemøy har mange opera-, operette- og musikalroller på sitt repertoar. Sammen med Bergens Filharmoniske Orkester hadde hun en ledende rolle i Mozarts «Der Schauspieldirektor» i 2006, og hun spilte hovedrollen «Mimi» i en kritikerrost produksjon av Puccinis «La Boheme» i Bergen i februar 2007. Bergens Tidende skrev at Veslemøy «imponerte oss med sin nydelige stemme og musikkforståelse!»

Hennes forkjærlighet for Edvard Griegs sanger har gitt henne mange konsertoppdrag på Troldhaugen, komponistens hjem. I flere år har Veslemøy vært sopran og forteller i sommerkonsertserien «Grieg i Bergen» – konsert og historier om Edvard Griegs liv og arbeid. I 2007, som markerer 100-årsjubileet for Edvard Griegs død, har Veslemøy spilt inn en CD med sanger av Edvard Grieg sammen med Audun Kayser, utgitt høsten 2007.

Veslemøy har også et omfattende «ikke-klassisk» repertoar som inkluderer musikaler, folkesanger og jazz. Hun skriver sin egen musikk og arbeider som konsertarrangør. Hun spilte inn CD’en «Silhuetter» i 2005 med et lett klassisk repertoar i tillegg til egenkomponerte sanger. Kilde: Event Tjenester