Davy Wathne (konferansier)


Davy Wathne. Foto: Per Sakariassen

Davy Wathne (født 1. januar 1950 i Florida, USA) var en karismatisk norsk sportsjournalist med fotball som spesialfelt. Han arbeidet som journalist i TV 2 Sporten fra oppstarten i 1992 til 2017. Han er regnet som et av Norges store ikoner innen sportsjournalistikk, og er kjent for sine særegne og spenstige avslutninger på TV2, som da han eksempelvis avsluttet med ordene “Ha den fortrinnligste av aftener”. Wathne er en stor tilhenger av fotballaget Brann, beskriver seg som en lidenskapelig sudoku-løser og har omtalt seg selv som «colaholiker».

Wathne er cand.mag. fra Universitetet i Bergen med mellomfag i latin, norsk og historie. Han har arbeidet som sportsjournalist i Bergens Tidende fra studietiden og frem til overgangen til det nyetablerte TV 2, hvor han var mest kjent som sportsanker. Han har også vært aktiv i fagforeningsarbeid i bedriften.

Han ble i 2006 årets bergenser i en kåring i regi av Bergensavisen. I 2014 ble han kåret til «årets sportsjournalist» av Norske Idrettsleder-Veteraner. Kilde: Wikipedia

 

Hermine Svortevik Oen (artist)


Hermine Svortevik Oen. Foto: Hans Jørgen Brun

Hermine kommer fra Bergen og er 11 år gammel. På fritiden er sjetteklassingen aktiv i Vestlandske teatersenters teatergruppe Extra, synger i Bergen Pikekor, er elev på musikalfag ved Bergen Kulturskole og jobber som juniorreporter i Bergens Tidende. Hermine har vært med i en rekke teateroppsetninger: bl.a. Spellemann på taket (Den Nationale Scene), Julens Magi og Marerittet (Cornerteateret), Sound of MusicKaptein Knurr, spilt tittelrollen i Putti Plutti Pott i fire år m.m. Hun har også medvirket i kortfilmer og reklame. Kilde: Oslonye.no

 

 

Tine Taule med band (artist)


This image has an empty alt attribute; its file name is Tine-Taule.jpg

Tine Taule.

Tine Taule har jobbet som profesjonell musiker i 32 år. Det var aldri tvil i Tines hjerte hva hun skulle bli når hun ble stor: Sangerinne. Allerede som 6-åring startet hun sitt eget band, og innen hun var 14 år gammel hadde hun bred erfaring fra underholdningsbransjen med opptredener på små og store scener,  fra ulike tv-program og med et eget radioshow. Gjennom ungdomsårene var hun lidenskapelig opptatt av musikk og har åtte års skolering i klassisk sang.

I 1995 mottok hun den aller første Bergensprisen for “Årets Artist”. Som frilans musiker jobber Tine mye som frontvokalist  i ulike konsepter – hovedsakelig på lukkede arrangement, såkalte “eventer “, ofte sammen med The Flying Dancing Kings eller med eget band ( med medlemmer fra et livslangt samarbeid : Chickendales ). I februar 2019 stod hun på scenen i 2x fullsatt Grieghallen sammen med Pink Floyd tributebandet Dark Side Of The Wall, et band hun har vært korist for i snart ti år. Kilde: Tinetaule.com

 

Veslemøy Fluge Berg (artist)


Veslemøy Fluge Berg

Veslemøy Fluge Berg er en av norges mest etterspurte sopraner. Hun fullførte sin mastergrad på Griegakademiet i Bergen høsten 2006, med toppkarakter på avsluttende sangeksamen. Veslemøy har også studert i USA og England.

Hun er en populær underholder på selskaper og events. Veslemøy har opptrådt for HM Kong Harald og Dronning Sonja, på flere scener i Europa, og på musikkfestivaler i Scandinavia og Øst-Europa. Hun har sunget i hele Norge og ved flere anledninger i USA. Hun har også hatt oppdrag i Portugal, Finland, Island og England, og var på turné i USA i 2008.

Veslemøy har mange opera-, operette- og musikalroller på sitt repertoar. Sammen med Bergens Filharmoniske Orkester hadde hun en ledende rolle i Mozarts «Der Schauspieldirektor» i 2006, og hun spilte hovedrollen «Mimi» i en kritikerrost produksjon av Puccinis «La Boheme» i Bergen i februar 2007. Bergens Tidende skrev at Veslemøy «imponerte oss med sin nydelige stemme og musikkforståelse!»

Hennes forkjærlighet for Edvard Griegs sanger har gitt henne mange konsertoppdrag på Troldhaugen, komponistens hjem. I flere år har Veslemøy vært sopran og forteller i sommerkonsertserien «Grieg i Bergen» – konsert og historier om Edvard Griegs liv og arbeid. I 2007, som markerer 100-årsjubileet for Edvard Griegs død, har Veslemøy spilt inn en CD med sanger av Edvard Grieg sammen med Audun Kayser, utgitt høsten 2007.

Veslemøy har også et omfattende «ikke-klassisk» repertoar som inkluderer musikaler, folkesanger og jazz. Hun skriver sin egen musikk og arbeider som konsertarrangør. Hun spilte inn CD’en «Silhuetter» i 2005 med et lett klassisk repertoar i tillegg til egenkomponerte sanger. Kilde: Event Tjenester